Vuonan

Må stoppe leteboring i Alaska

I dag kom det en gledelig nyhet om at StatoilHydro må stoppe leteboring i Alaska. I høst ba NSR StatoilHydro om å skrinlegge planene om oljeboring i Tsjuktsjerhavet. Vi mente StatoilHydro må ta inn over seg det lokale urfolkets frykt for konsekvensene på økosystemet i havområdet der de fanger hval og andre sjøpattedyr.

Les saken hos NSR eller innledningen på vuonan

I fjor kjøpte StatoilHydro lisensandeler i 16 leteblokker av Bush-administrasjonen for 100 millioner kroner. Leteblokkene ligger nord for Alaska, men nå må arbeidet antakelig legges på vent. En føderal ankedomstol i Washington har nylig konkludert med at miljøkonsekvensene av lisensrunden var for dårlig utredet. Se NRK Sámi Radio

Det er veldig bra at hensynet til urfolk og miljø kan slå igjennom noen ganger og at det ikke er fritt fram for oljevirksomhet hvor som helst. Får bare håpe at en eventuell ny utredning konkluderer med at oljevirksomhet er for risikalbelt i disse sårbare områdene.

Del på sosiale medier :

Legg igjen en kommentar