Sámediggi - Sametinget

Innlegg plenum nov-des 06

Sametinget mindre

I denne mappa kan du lese flere av innleggene Tor Mikalsen holdt på Sametinget 27. nov til 01. des 2006. En av de mest oppsiktsvekkende tildragelsene i plenum denne gang, kom i saken om Sametingets internasjonale satsingsområder. Arbeiderpartiet måtte trekke tilbake et av sine forslag fra komitebehandlinga etter at de fikk kritikk i plenumsdebatten.

Lene Hansen leder NSR på Sametinget

 

Lene Hansen 94px


Lene Hansen er valgt som ny parlamentarisk leder i Norske Samers Riksforbund. Hun er innvalgt på Sametinget fra valgkrets 8 Midt-Troms, men er fra Manndalen i Nord-Troms. Rita-Alise Porsanger fra valgkrets 13, Sør-Norge er valgt som parlamentarisk nestleder og Roger Pedersen fra valgkrets 10, Nordre Nordland som medlem i parlamentarisk lederskap.

Komitemøter uke 37, Sametingsplenum uke 39

 

Sametinget mindre


Komitemøtene i forkant av septemberplenum finner sted 11.-14. september.

Selve plenumsmøtet holdes 25.-28. september.

 

Informasjonsmøte ang Sametinget i Lyngen

 

Lyngen+kommunevåpen_70x81

Sametingets tilskuddsstyre avholder møte på Lyngsseidet Gjestegård torsdag 30. og fredag 31. mars. I den forbindelse inviterer Sametinget til åpent informasjonsmøte på FabLab (Polleidet) i Lyngen, 30. mars kl. 19.00.

Nettverksoppbygging blant ungdom

Susanne Andersen hode


NSRs samarbeidsgruppe ber Sametinget initiere til oppbygging av nettverk blant samisk ungdom. Gjennom et ungdomsnettverk vil man få både en opplysnings- og holdningskapende effekt.

Møtebok Sametingets plenum 1/06

 

Sametinget

 

Møteboka fra plenum 1/06 er nå lagt ut på Sametingets hjemmeside.

Sakslista finner du her

Møteboka på 180 sider finnes som PDF-fil her

Useriøst av AP

Tor Mikalsen 05-thumb

NSRs sametingsrepresentant Tor Mikalsen tar sterkt avstand fra Marianne Balto Henriksens (AP) uttalelser om at komitesystemet i Sametinget er et fiktivt demokrati. - Det er umulig å ta henne seriøst i denne saken. Komitemodellen er en politisk ordning som gir opposisjon­en god deltaking i behandling­en av sak­ene.

Artikkel i papirutgaven av Sagat 04.03.05. Les kortversjonen i nettutgaven

8. mars

Yin_yang.svg

" Kvinner og menn skal ha de samme rettigheter, men det betyr ikke alle skal bli like."

Sametingets likestillingspolitiske redegjørelse ble debattert i Sametingets plenum 3. mars. Dette innlegget fra debatten i Sametinget kan passe å publisere i anledning den internasjonale kvinnedagen.

NSR mener AP er på rett vei i fiskeripolitikken

hjell[1]

Sametingsrepresentant for NSR, Tor Mikalsen, gir full støtte til AP i Nord-Norge.

- Det er gedelig å se at AP i Nord-Norge nå har tatt signalene fra Sametinget og fra fiskeriavhengige kystsamfunn på alvor. Vi trenger ikke bare stopp i struktureringstiltakene. Vi trenger også en helt ny kurs i fiskeripolitikken. Å overføre kvoteandeler fra havgående til kystnær flåte vil gi mange arbeidsplasser i sjøsamiske områder, sier han.

Levert av Frifugl Design AS