Lene Hansen leder NSR på Sametinget

 

Lene Hansen 94px


Lene Hansen er valgt som ny parlamentarisk leder i Norske Samers Riksforbund. Hun er innvalgt på Sametinget fra valgkrets 8 Midt-Troms, men er fra Manndalen i Nord-Troms. Rita-Alise Porsanger fra valgkrets 13, Sør-Norge er valgt som parlamentarisk nestleder og Roger Pedersen fra valgkrets 10, Nordre Nordland som medlem i parlamentarisk lederskap.

Norske Samers Riksforbunds sametingsgruppe valgte nytt parlamentariske lederskap da tidligere nestleder, Ann Mari Thomassen, fratrådte lederskapet etter at hun ble oppnevnt som rådsmedlem i Sametinget. Tidligere parlamentariske leder i NSR, Jánoš Trosten fra Tana, ble ikke gjenvalgt i NSR sitt parlamentarisk lederskap.

På en pressekonferanse 1. desember sa talsperson for NSR, John Harald Skum, at Jánoš Trosten ikke har klart å samle NSR-gruppa godt nok.
- NSR-gruppa mener at Trosten ikke har greid å få samarbeidet til å fungere mellom gruppeledelsen og sametingsrådet, og heller ikke mellom plenumsmøtene. I tillegg er det flere forhold som jeg ikke ønsker å komme inn på, men det er ikke snakk om hans politiske holdninger. Over tid har det vist seg at Trosten ikke har fungert godt nok, sa John Harald Skum.

President Aili Keskitalo uttalte at hun ønsker fortsatt Jánoš Trosten velkommen tilbake til NSR.

Les om noe av det som ellers skjedde på sametingssamlingen her


NSRs parlamentariske lederskap:

Leder, Lene Hansen, Mobil: 977 73 490
E-post: gruppeleder@nsr.no
Nestleder, Rita-Alise Porsanger
Mobil 982 02 439
Medlem, Roger Pedersen
Mobil: 970 62 344

E-postadresse til lederskapsgruppa er: parl.lederskap@nsr.no

Lene Hansen halv