Artikler

Medlemsmøte i Gáivuona NSR fredag 11. november

Logo

Det blir medlemsmøte i Gáivuona NSR på Ája Samisk Senter fredag 11. november kl 1900, med tematisk foredrag om sjøsamiske fiskerettigheter i forkant. Alle gamle og nye medlemmer er velkomne!

NSR støtter TV- aksjonen

TV aksjonen

NSRs sametingsgruppe støtter TV-aksjonen Drømmefanger som skal bekjempe vold mot kvinner, og oppfordrer den samiske befolkningen til å slutte seg opp om TV-aksjonen. - Gi ditt bidrag til dette viktige arbeidet. Undertrykking av kvinner er dessverre noe som forekommer ofte, og over hele verden. Vi anser det som svært viktig at dette bekjempes, og vi er svært fornøyd med at årets TV-aksjonen løfter dette opp på dagsorden, uttaler NSRs parlamentariske leder JánoÅ¡ Trosten

Arbeidsbok for Lyngenkofta

P1020129

Arbeidsbok for Lyngenkofta er både på samisk og norsk og har flotte illustrasjoner og bilder. Dette er heftet for deg som vil sy kofte sjøl, men også for andre som er interessert i Lyngenkofta. Gáivuona Sámesearvi har for tiden ikke hefter til salgs, men prøv å kontakte Manndalen Husflidslag.

Nordlys svikter Sametingsvalget

P1020120

Av Tor Mikalsen
NSR Nord-Troms
Journalist Oddvar Nygård skriver i et oppslag i Nordlys 13. september om at Sametingsvalgkampen har vært nesten usynlig. Mitt spørsmål er - hvem kunne ha bidratt til å gjøre den mer synlig? Jeg mener at avisa Nordlys har ignorert Sametingsvalgkampen i perioden før valget.

Politiske realiteter

 

Anne Dalheim hode

Ved Anne Dalheim
2. kandidat til Sametingsvalget
NSR Nord-Troms.

I valgkampen har Ørnebakk og andre i AP brukt en retorikk om Norske Samers Riksforbund (NSR) som ikke har rot i virkeligheten. Da Aps presidentkandidat Egil Olli ble konfrontert med dette i valgdebatten i NRK, måtte Olli innrømme at Aps beskrivelse av NSR ikke stemmer.

Hvem har retten til fisken i havet ?

Ved Tor Mikalsen

1. kandidat Sametingsvalget
NSR Nord-Troms

En undersøkelse gjort av Norges Fiskerihøyskole for NRK viser at de 100 største rederne har kontroll over fisk verdt mellom 16 og 45 milliarder kroner. Undersøkelsen viser at halvparten av de norske fiskekvotene på 2,2 milliarder kilo fisk er kontrollert av noen få kvotebaroner. Dette aktualiserer spørsmålet om hvem som har retten til fisken i havet.

Ikke selg kysten vår til Røkke!

Camilla Brattland

Susanne Andersen

 

Vi som er unge i Nord-Troms og Sør-Troms, er bekymret med tanke på hvordan ungdom skal kunne bosette seg og livnære seg her i framtida. Vi er unge kvinner som gjerne vil bosette oss i området der vi har vokst opp, blant annet fordi det har vokst fram et positivt sjøsamisk kultur- og ungdomsmiljø

Camilla Brattland

Susanne Andersen

 

NSR vant skolevalgene

Aili Keskitalo

Norske Samers Riksforbunds presidentkandidat og leder, Aili Keskitalo er strålende fornøyd med at NSR vant skolevalgene med 31, 8 % av de samiske ungdommenes stemmer. - Det er første gangen at det avvikles sametingsvalg i skolevalgene, og dette var virkelig morsomt sier Keskitalo.

Skolevalgdebatt i Nord-Troms

 

Camilla Brattland


Tirsdag den 30. august og onsdag den 31. august deltok eg i skolevalgdebatt på Skjervøy og i Nordkjosbotn. Det er første gang at det arrangeres skolevalg også til Sametingsvalget, og debatten til Stortingsvalget og Sametingsvalget foregikk slik at alle politikerne satt i et felles panel.

NSR Nord-Troms på valgstand

Stand Birtavarre 006

NSR Nord-Troms hadde valgstand i Birtavarre og Manndalen lørdag 3. september. Vi serverte valgprogrammer, kaffe, lefse og tørrfisk.

Levert av Frifugl Design AS